Mezitli’nin hizmet dolu yılı…

Mezitli Belediye Başkanı Tarhan,  Yerel Seçimlerden bu güne kadar geçen bir yılı değerlendirdi

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, düzenlediği basın bilgilendirme kahvaltısında bir yıl içerisinde yaptığı hizmetlerini değerlendirdi. Geçen bir yıl süresi içerisinde Mezitli’ye değer kattığını belirten Başkan Tarhan, “Mezitli halkının bana ve belediyemize güvenini sağlamış bulunuyoruz” dedi.

Mezitli Belediye Başkanı Tarhan, göreve geldiği 30 Mart 2014 seçimlerinin ardından geçen bir yıllık sürede gerçekleştirdikleri hizmetleri, düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyu ile paylaştı. Martı Oteli’nde gerçekleşen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Tarhan, göreve gelmesinin ardından geçen bir yılı değerlendirerek, kısa bir sunumla bunları anlattı. Mezitli Belediye tarafından düzenlenen basın bilgilendirme kahvaltısına, ilçede bulunan siyasi parti mensupları, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, birim amirleri ve çok sayıda basın mensupları katıldı. Başkan Tarhan, göreve geldiği günden bu yana Mezitli’de birçok ilke imza attığını belirtirken, öncelikli olarak parti ayrımı yapılmaksızın herkesin, herkesimin belediyesi olduğunun altını çizdi. Kısa başlıklar halinde yapılan çalışmalarını anlatan Başkan Tarhan, “Göreve geldiğimizde ilk işimiz, ‘Halk Günü’ etkinliğimizi gerçekleştirmek oldu. Belediyemiz bir konuda karar verdi ise, bu karara karşı hiçbir aracı veya baskı grubunun etkin olamayacağını Mezitli halkı onurla dillendirmektedir. Öte yandan, yasal olmayan hiçbir istemin yerine getirilmeyeceğini herkes anlamıştır. Her zaman halkımızın gücünü alarak onların güvenini sarsmayacağız. Yaptığımız tüm çalışmalarda halkımızla birlikte hareket etmeye devam edeceğiz” dedi.

-Mezitli’yi birlikte yönetiyoruz-

Cemevlerinin ibadethane sayılmasını ve Mersin Orduevi’nin yanındaki balıkçı barınağının Mezitli’ye taşınması konularını örnek gösteren Mezitli Belediye Başkanı Tarhan, belediye meclisindeki tüm kararlar

CHP, AKP ve MHP’li meclis üyelerimizin ortak kararları ile alındığını hatırlattı. Başkan Tarhan, ” Türkiye’de ilk kez ilgililerin görüşlerini sandık koyarak aldık ve uygulamayı bu karara göre hayata geçirdik. Yapılan kamuoyu yoklaması sonucunda Viranşehir sahil yolunun okulların tatil olduğu dönemde araç trafiğine kapatılması kararını uygulandık. Gönüllü ekibimizi oluşturularak halkın belediye çalışmalarına katkısını sağlamış olduk. En önemli ilkemiz belediyemizi birlikte yönetmek oldu. Halkın vergileri ile oluşan belediye bütçesi, gelir ve giderleri hakkında halkın bilgi sahibi olması en doğal haktı. Bu nedenle 30 Mart 2014’den itibaren her ay belediyemiz gelir ve giderleri 24 saat görünecek biçimde belediye binası önündeki ışıklı panoda halkın bilgisine sunduk” dedi.

-Yeşil alan miktarını arttırdık-

En büyük amacının Mezitli’de huzurlu, mutlu, barış içinde yaşadığı bir kent haline getirmek olduğunu belirten Mezitli Belediye Başkanı Tarhan, şöyle devam etti; “Türkiye’de yine bir ilki gerçekleştirerek, ilçemizde emekli, sanatçı, ev hanımı ve gençlerden oluşan çoğu kadın gönüllü ekibini kurarak bank yapımı, köprü ve çocuk oyun gruplarını boyama çevre temizliği birçok alanda çalışmalara düzenli olarak devam ettik. Yeşil alan yapmak üzere boş ve alanı geniş parseller bulunamamasından dolayı birçok güçlük ile karşılaştık. Buna rağmen yeşil alanlar araştırılıp uygun yerler yeşil alan olarak tanzim edilmek suretiyle buralardaki görsel kirlilik ortadan kaldırılmaya çalıştık ve ilçe genelinde yeşil alan miktarı da arttırdık.  2015 yılı itibariyle çocuk parkı sayısı 120’ye çıkarttık, 2 adet yeni futbol sahası ve  ‘29 Ekim Cumhuriyet Korusu’ ile ‘Özgecan Aslan Anısına Soroptimist Kulübü Koruluğu’nu  Mezitli’ye kazandırdık. Bu çalışmalarda kaldırımlarımıza 1.200 adet, korularımıza 200 adet, park ve yeşil alanlarımıza 1.000 adet yetişkin Jakaranda, İsrail Kauçuğu, Yalancı Orkide, Ağaç Ligustrum ve Turunç fidanı, 20.000 adet çalı grubu bitki, 150.000 adet mevsimlik çiçek dikilmiştir. Ayrıca 24.000 m2 alan çimlendirilmiştir” şeklinde konuştu.

-Sanata ve spora önem verdik-

Sanata ve spora önem verdiğini belirten ve Mezitli Belediyesi Spor okulu ve sanat evlerinde faaliyete geçen kurslar hakkında bilgi veren Mezitli Belediye Başkanı Tarhan, “Birçok mahallelerimizdeki sanat evlerimizde yetişkinlere ve çocuklara yönelik kültürel, sosyal, spor ve el sanatları branşlarında kurs açtık. Bunun yanı sıra yıllardır Mezitli Belediyespor adına özel bir kişi tarafından ticari olarak kullanılan ve içerisinde halı futbol sahası, kafeterya ve yönetim binası olan tesisi belediyemize kazandırarak, halka açık bir hale getirdik. Ayrıca bazı sitelerce veya özel kişilerce kullanılan tenis sahası, basketbol sahası, halı saha gibi alanlarımızı belediyemize kazandırdık. Su Dünyası Açık Yüzme Havuzumuz yaklaşık olarak 22 bin kişinin faydalandığı havuzdan toplamda 220.000 TL gelir elde etti. Bunun dışında Yeni Mahalledeki yüzme havuzumuz da yaz dönemi boyunca yüzme okulumuz olarak vatandaşlarımızın hizmete sunuldu” dedi.

-Kadınlarımızı özgürleştirdik-

Mezitli Belediye Başkanı Tarhan, “30 Mart 2014 tarihi öncesi köy statüsündeki kırsal yerleşim alanlarında yaşayan üreticilerimiz ile ilçe merkezinde yaşayan tüketicilerimizi, öncelikle de kadınlarımızı aynı platformda buluşturmamız gerekiyordu. Kurduğumuz 2 kadın üretici pazarı ile yaklaşık 500 kadınımızı buluşturduk. Bu pazarlardan sadece Mezitli’ de üretimde bulunan kadınlarımız doğrudan satış yapmak sureti ile ücretsiz olarak yararlanmaktadır. Belediyemize her başvuran kadınımız bu pazarlardan yararlanmaktadır” dedi. Ayrıca, belediye meclisinin kararı ile kriterleri belirlenen iş yerlerine “Mor Bayrak” projesi kararı aldıklarını ve kadınlara yönelik etkinlik ve yapılanmasını gerçekleştiren işyerlerinde Mor Bayrak uygulaması yapılacağını belirtti.

Mezitli Belediye Başkanı Tarhan, davetli misafirlere toplantıda, Mezitli Belediyesi Aşevi, öğrenci yardımı, Mezitli Kart, kırsal alandaki çalışmalar, Emekli Evi, Sahil Yolu Düzenleme Projesi, yeni belediye hizmet binası, sosyal projeler, emekli evi, dayanışma evi, engellilere yönelik yapılan çalışmalar ve diğer sunulan hizmetler hakkında bilgiler vererek, kamuoyu ile paylaştı