Fişlenen madenciler…

Özel, Soma faciasından sonra aleyhte konuştukları için fişlenen madencileri Meclis gündemine taşıdı.

Manisa Milletvekili Özgür Özel, Soma faciasından sonra aleyhte konuştukları için fişlenen madencilere ilişkin hazırladığı soru önergesini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından yanıtlandırılması istemiyle TBMM Başkanlığına sundu.

Özel’in önergesi şöyle:

“13 Mayıs Soma faciasından sağ kurtulan madencilerden bazılarının, televizyon ve gazetelere facianın meydana geliş nedeniyle ilgili yaptıkları açıklamalar nedeniyle fişlendikleri iddiası tarafımıza ulaşmıştır. Bu iddialara göre; bazı madenciler faciadan sonra hükümetiniz ve bürokratlar aleyhine konuştuğu ve muhalif sendikaya üye oldukları için Soma’daki maden ocaklarında iş bulamamakta ve hatta TKİ ve ELİ bürokratları tarafından madencilerin fotoğrafları şirketlere verilerek güvenlik tarafından içeriye dahi alınmamaktadır.

Buna göre;

1. 13 Mayıs Soma faciasından sonra hükümetiniz aleyhinde konuşan madencilerle ilgili gündeme gelen bu iddialar doğru mudur?
  2. Doğru ise, 13 Mayıs Soma faciasından sonra kaç madenci fişlenmiştir?
  3. Söz konusu madencilerin fişlenme gerekçesi nedir?
  4. İddialar doğru ise söz konusu madencilerin isimleri şirketlere Bakanlığınız talimatıyla mı bildirilmiştir?
  5. Bakanlığınızın konuyla ilgili bilgisi yok ise, iddialar hakkında herhangi bir inceleme/soruşturma başlatılmış ya da başlatılacak mıdır?”