Bornova Belediyesi’nden istihdama katkı

Bornova Belediyesi istihdama katkı sağlamaya devam ederken kurslarına katılanlar hem meslek hem de iş sahibi oluyor.

Bornova Belediyesi’nin  MTK Tekstilciler Sitesi ve Ege Üniversitesi ile işbirliği yaparak açtığı iş garantili meslek edindirme kursunu bitiren 40 kadın makineci, sertifikalarını törenle aldı. Başkan Olgun Atila, çok büyük önem verdiği bir projenin tamamlanmasının mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Bu kursların devamı gelecek” dedi.

Altındağ Atatürk Kültür Merkezi’nde mahalle muhtarları ve kursiyerlerin ailelerinin katıldığı sertifika töreninde konuşan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, büyük önem verdiği bir projenin tamamlanmasının mutluluğunu yaşadığını söyledi.

-Kursların devamı gelecek-

Benzeri bir kursu Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi işbirliği ile de açmayı planladıklarını söyleyen Başkan Atila, “Kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yaptımız bu kursların devamı gelecek. Sizler bu kursun ilk mezunlarısınız ve arkanızdan geleceklere örnek olacaksınız. Hepinizi kutluyor ve iş hayatınızda başarılar diliyorum” diye konuştu.

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Kadoğlu da, 2.5 ay süren eğitimde çoğu ilk kez konfeksiyona giren kursiyerlerin iyi bir meslek sahibi olduklarını belirterek, “İzmir ve Türkiye için çok önemli olan bu sektörün nitelikli elemana ihtiyacı var. O nitelikli elemanlar sizlersiniz” diye konuştu.

-Sertifikalar verildi-

İzmir’in en büyük moda, tekstil ve konfeksiyon üreticilerinin biraraya geldiği Altındağ’daki MTK Tekstilciler Sitesi’nin Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Sadi Doğan ise Bornova Belediyesi ve Ege Üniversitesi’ne teşekkür ederek, bu tip kursları önümüzdeki süreçte de açmak istediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından kursiyerlerin sertifikalarını Başkan Atila, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Kadoğlu, MTK Tekstilciler Sitesi’nin Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Sadi Doğan, Başkan Yardımcıları ve meclis üyeleri ile muhtarlar verdi.