• Konuşmalar TBMM Konuşmaları

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Devrimci Kemal” sloganları atılırken, “Son 4 yılda dünyada en hızlı değişimi yaşayan parti CHP’dir” dedi ve ilk kurultayda bir tüzük değişikliği daha yapılacağını, kontenjan hakkını bir kez kullananın bir daha kullanamayacağını söyledi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Gençlik seninle durma ilerle” ve “Başbakan Kemal” sloganları arasında, “Önseçimlerde bir demokrasi şölenini Türkiye Cumhuriyetine yaşattık. Bize demokrasi dersi verenler nerede acaba? Bu daha başlangıç çok güzel değişiklikler olacak CHP’de” dedi.

-“Yaklaşık 1 milyon üyemize ‘sandığa gidin milletvekillerinizi seçin’ dedik. Yaklaşık yüzde 60′ı sandığa gitti ve milletvekillerini seçti. ‘Millet, millet, millet’ diyenler neden milletten kaçıyor? Neden milletin vekillerini milletin kendisi seçemiyor?”

-“ Kırgınlık yok. Listeye giremediği için elbette insanlar üzülebilir. Ama hepimiz bu tabloya razı olacağız. Üyelerimizin iradesine saygılı olacağız. Şimdi hepimize bir görev düşüyor, hepimiz, sanki listenin birinci sırasındaymış gibi çalışacağız.”

-“Cumhuriyet en değer verdiğimiz kurumdur. Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandırılmış birinci sınıf ülke yapacağız. En büyük hedefimiz bu. Bu ülkeyi ezilenin, fakir fukaranın yanında olan sosyal devlet yapacağız”

-“CHP cumhuriyetin demokrasinin özgürlüklerin savunucusudur. CHP etnik kimlik inanç ve yaşam tarzı üzerinden siyaset yapmaz. Ön seçimde kadınlar ve gençlerin büyük ölçüde tercih edilmesinden dolayı teşekkür ediyorum”

-”Sözüm söz. Kılıçdaroğlu sözü. 12 yıl değil, 4 yıl iktidar istiyorum. ‘Neden 4 yıl istiyor fazla istemiyor?’  diyorlar. Davutoğlu’na ve ağabeyisine söylüyorum, Bilal’e anlatır gibi anlatıyorum, “İnsanoğlu tekerleği 3 milyon yılda bulmuş. Şimdi her saniyede bir buluş gerçekleşiyor. Dört yıl, bir toplumun hayatında hem uzun hem kısa bir süredir. Ben 4 yılda, sizin 12 yılda yaptığınızın  yüzde 60 daha fazlasını yapacağım”

-”Birileri de duysun. Ağabeyileri ile beraber de duyabilirler. İnsani gelişmişlik endeksinde 187 ülke arasında 69. sıradayız. 49 sıra atlamalıyız. En büyük hedeflerimden biri Türkiye’yi insani gelişmişlik endeksinde ilk 20′ye getirmek. Bunu CHP yapabilir”

-“Hangi partide kadın kotası var, hangi partide gençlik kotası var. Gençler hangi parti babalarınızın emekli aylıklarının artırılmasını istiyor: Adres belli, CHP…”

-“12 Eylül darbe hukukunun arkasına saklanıyorlar, sonra ‘darbeci değiliz’ diyorlar. En büyük darbeyi yapanlar şimdi iktidardalar. Soruyorum: Kim demokrat,  kim milletten yana,  kim milletin iradesine saygı duyuyor?  Biz, o zaman adres belli CHP.”