Moroğlu’ndan “İç Güvenlik Paketi” tepkisi…

Moroğlu Kahvehanede gerçekleştirdiği Miting gibi toplantıda İç Güvenlik Paketi’ne tepki gösterdi.

İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Kınık”ta coşkulu partili grubu tarafından karşılandı ve ağırlanırken burada bir kahvehanede gerçekleştirdiği toplantıda, “Bu paket aslında terörizme değil, AKP’ye hizmet etmeyen herkese karşı. Öğrencilere karşı, öğretmenlerimize karşı, işçilerimize karşı, hakkını arayan herkese karşı.” dedi.

Kınık ilçesinde Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Emin Dikkulak, Şoförler Odası, Ziraat Odası Başkanı Murat Tosun, Esnaf Odası Başkanı Ali Çelebi, Şoförler Derneği Başkanı Yücel Şimşek ve Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Ali Aydın’ı ziyaret eden CHP İzmir Milletvekili ve İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Mustafa Moroğlu CHP Kınık İlçe Başkanlığı”nda da partililer ve vatandaşlarla buluştu.

Coşkulu kalabalığın ilgiyle dinlediği İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, altı aydan bu yana AKP”nin hazırladığı İç Güvenlik Paketi”nin gündemde olduğunu belirterek şöyle dedi: “AKP bu paketi terörist hareketlere karşı hazırladığını iddia ediyor ama bu paket aslında terörizme değil AKP”ye hizmet etmeyen herkese karşı. Öğrencilere karşı, öğretmenlerimize karşı, işçilerimize karşı, hakkını arayan herkese karşı. İç Güvenlik Paketi yasalaşmadan provalarının yapıldığına da tanık oluyoruz. Polis hiç suçu olmayan vatandaşa silah doğrultuyor. İzmir Valisi gösteri ve yürüyüşleri engellemek için genelge yayınlıyor. İzmir halkının tepkisi karşısında geri adım atıyor, genelgeyi iptal ediyor. TBMM”de uzun zamandır AKP”nin bu paketini engellemeye çalışıyoruz.”

Partilileri, “Başka adayları eleştiren aday adaylarına sakın oy vermeyin” diyen Moroğlu, “Geleneklerden süzülüp gelen irade birliği yapmış bir topluluk olduğumuzu sakın unutmayın. Eylem birliğimiz de yaşadığımız bu süreçte çok önemlidir. Partimizin bir oy fazla alması için mücadele etmeliyiz. Çünkü bu seçim bütün seçimlerden önemli. Ülkeyi bir savaşa götürmeye çalışan AKP”ye karşı en büyük gücün CHP olduğunu sakın unutmayalım” dedi.

Bir oyun bir milletvekili, bir milletvekilinin iktidar olmak anlamına geldiğini belirten Moroğlu, “Ön seçimlerin ardından iktidar olabilmek için çok daha fazla çalışmamız gerekecek. El ele verip CHP”yi iktidara getireceğiz” diye konuştu.