TRT’den Atatürk’e nefret kusuluyor…

İzmir Milletvekili Çıray, Yalçın Akdoğan’a; “TRT’den Atatürk’e nefret kusuluyor… İnanmıyorsanız izleyin” dedi.

İzmir Milletvekili Aytun Çıray, TRT-Türk’ün yayınladığı bazı programlarla Atatürk  ve arkadaşlarına karşı açıkça düşmanlık yapıldığını ve  cumhuriyetin kurucu kadrolarına ve değerlerine saldırıldığını söyledi. Konuyu TBMM gündemine taşıyan Çıray, “6 Mart 2015 akşamı, arka arkaya Atatürk karşıtı programlar yayımlanmasının amacı ve anlamı nedir” diye sordu.

-Vatandaştan büyük tepki var-

Çıray,  ‘devlet televizyonu’ olarak bilinen TRT içinde yer alan bir  kanal olarak TRT Türk’ün vatandaşlarımız ve soydaşlarımızda büyük bir tepkiye neden olduğunu belirtti.  Çıray, “Kuruluş konumuna ve misyonuna yakışmayan, bundan ötürü de onlarda kızgınlık hatta nefret uyandıran programlar yayınlamaktadır” diye konuştu.

-Radikal İslamcı yayından haberiniz var mı?-

Çıray, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan tarafından yanıtlanmasını istediği önergesinde şu soruları yöneltti:

“Muazzam bütçesi bütün vatandaşlarımızdan çeşitli kalemlerde alınan harç, vergi ve kesintilere dayanan TRT’nin bir kanalı olarak TRT-Türk’ün tarihimizi radikal İslamcı yazar ve sözde tarihçilerin görüşleri doğrultusuna yeniden inşa etmeye yönelik programlar yaptığını biliyor musunuz?

-İnanmıyorsanız izleyin-

Bilmiyoruz ve böyle bir şey yok diyorsanız TRT5 Mart 2015 akşamı saat 21.45’te, Atatürk düşmanı ve aynı zamanda kadının özgürlüğüne karşı çıkan Ömer Tuğrul İnançer’le yapılan Gönül Dünyamız adlı programda anlatılanları nasıl açıklayacaksınız?  6 Mart 2015 akşamı, arka arkaya Atatürk karşıtı programlar yayımlanmasının amacı ve anlamı nedir?

-Bunun anlamı nedir-

Türkiye’de Siyasal Akımlar adlı programda Atatürk, İsmet İnönü üzerinden dolaylı olarak değil de, doğrudan doğruya eleştirilmeli görüşünün işlenmesinin amacı ve anlamı Atatürk düşmanlığı değilse nedir?

-TRT’den nefret kusuluyor-

Kendi Gök Kubbemiz adlı programda Kadir Mısırlıoğlu adlı radikal İslamcı sözde tarihçi temelsiz ve nefret dolu birtakım iddialarda bulunmuş ve Türkiye Büyük Millet Meclisi‘ni telâffuz ederken, Atatürk’lü Meclis için “adı büyük ama kendi küçük ve Ali Şükrü, Hilafet ve Saltanat yanlısI ifadesini kullanmıştır. Bu program ve bahsi geçen zat için bir işlem yapılmış mıdır?

-Alternatif görüş de yok-

Kurtuluş Savaşı tek kurşun atmadan kazanılabilirdi gibi tutarsız, saçma ve dolayısıyla gülünç iddialarda bulunan güya tarihçi Mustafa Armağan ve gazeteci olduğu söylenen Ömer Erbil’e ve benzerlerine hiçbir karşı ve alternatif görüşe ve tarihçiye yer verilmeden tek taraflı yorumlar yaptırıldığını biliyor musunuz? Biliyorsanız bu konuda herhangi bir girişimde bulunacak mısınız?”