Toprak; “LGBTİ bireylerin yaşam, sağlık, eğitim, ikamet gibi sorunları var”

İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak, LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) bireylerin, sağlık, eğitim, ikamet gibi sorunlarının bulunduğunu söyledi.

Toprak, Bursa Milletvekili Aykan Erdemir ve İzmir Milletvekili Hülya Güven ile LGBTİ bireylerle birlikte Mecliste düzenlediği basın toplantısında, LGBTİ bireylerin sorunlarına dikkat çekmek için geçen yıl bir Meclis araştırma önergesi verdiğini ancak bunun iktidar milletvekillerinin oylarıyla reddedildiğini söyledi.

LGBTİ bireylerin sorunlarının çok büyük olduğunu, en başta yaşam, sağlık, eğitim, ikamet gibi sorunlarının geldiğini belirten Toprak, LGBTİ bireylerin toplumdan ve polisten şiddet gördüğünü ifade etti.

Toprak, “Sadece LGBTİ bireyler değil Musevi vatandaşlarımız hakkında da Edirne Valisinin söylediği sözler var. Museviler, Ermeniler, Kürtler, Aleviler, bu ülkede yaşayan farklı kimlikteki herkese karşı bir ayrımcılık var. Başörtülü ve mütedeyyin insanlara karşı da ayrımcılık vardı ama onların hakkı için mücadele eden bu iktidar başkaların haklarını kabul etmek istemiyor” dedi.

Her insanın devletin tanıdığı haklardan yararlanma hakkı bulunduğunu söyleyen Toprak, Edirne Valisinin sözlerini de Meclis gündemine taşıyacağını kaydetti.

İzmir Milletvekili Hülya Güven, hükümetin LGBTİ bireyleri yok saydığını ifade ederek, “Bu arkadaşlarımıza yaşam hakkı verilmiyor” diye konuştu.

Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, “Türkiye bütün bireylerinin, yurttaşlarını kucaklayarak, onlara eşit gözle bakarak mı yoksa dışlayıcı, ayrımcı, nefret diliyle mi yoluna devam edecek?” diye sordu.

LGBTİ bireyler de yaşadıkları bazı sorunları aktardılar.