• Bunları Mutlaka Okumalısınız

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, CNNTürk’ün canlı yayında kadın gazetecilerin sorularını yanıtlarken, “Erken seçime varız, Kurultay istenirse elbette toplarız. Kendi içimizde tartışma varsa, tartışmayı sonlandırılacak şey, kurultaydır” dedi

- “Siyasette her karar, bir risktir. Ekmeleddin Bey, cumhurbaşkanı seçilirse başarılıyız. ‘Beklediğimiz oldu’ deriz. Seçilemezse ‘başarısız olduk’ anlamına gelir”

- “Eski anlayıştan partiyi büyük ölçüde kurtardım ve bundan sonra da kurtarmaya devam edeceğim. Farklı, kendi içinde barışık ama demokratik yarıştan çekinmeyen, o yarışı demokrasinin gereği olarak göre bir anlayışı egemen kılmak istiyorum.”

-“Keşke genel başkan adayları da çıksa, kurultaya gitsek, kurultay bir seçim yapsa. “

- “Erken seçime hazırız. Erken seçim ihtimali  Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Gül’ün belirleyecekleri başbakan adayına bağlı”

-“Erdoğan, Gül’ün Başbakan olmasını istemez. Parlamentodan bir yasa çıktı, Abdullah Gül’ün önü kesildi, biz Anayasa Mahkemesi’ne başvurduk. Mahkeme onu iptal etti ve Gül’ün önünü açtı ama Gül, içinden çıktığı AKP’ye onların kültürlerinin gereği olarak hiç itiraz etmedi. Erdoğan ‘Ben aday olacağım’ deyince o da geri çekildi”

-“Gül’ün bir beklentisi var. Başlangıçta siyaseti ne kadar düşünüyordu bilmiyorum ama son yaptığı açıklamalarla milletin hizmetinde olacağını ifade etti. Erdoğan buna ne kadar izin verir bilmiyorum. Eğer yasayı parlamentoya sevk ettiği tarihteki düşüncesi devam ediyorsa izin vermez ama kendi aralarında uzlaştılarsa ona bir şey diyemeyiz.”

-“Ankara’da 81 ildeki kadın kolları merkez yönetim kurulu üyeleriyle bir toplantı yaptık ve 2015 seçimlerini kadın ağırlıklı yürütme kararı aldık”

-”Kadınlara da bir çağrım var. Demokrasiyi, kadın-erkek eşitliğini ısrarla, kesintisiz savunun. Toplumun onurlu bir bireyi olma konusunda çalışmalarınızı sürdürün. Siyasete daha fazla ilgi gösterin. Gülmeyin. Ağlamadan sorumlu kişi kızar”

-“CHP’ye artık internet üzerinden üye olunabiliyor, Bunun kararını aldık, yaklaşık 600′e yakın genç son 1 ay içinde üye oldu”

-”Sağlıklı işleyen bir devlet yapısında paralel yapı olmaz, olmamalıdır. Varsa böyle bir yapı, kesinlikle tasfiye edilmelidir”

-“Hükümet kendi paralel devletini oluşturdu. Bir değil birden fazla paralel yapı var. Devlet aslında rayından çıkan, nereye gittiği belli olmayan bir yapının içine girmiş durumda”

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu CNNTÜRK’ün canlı yayınında kadın gazetecilerin sorularını yanıtlarken erken seçime de kurultaya da varım dedi.