• aManşet

TANRIKULU Başbakan DAVUTOĞLU’na sordu: “Kamu kurumlarındaki özel güvenliğin kaldırılacağı iddiası doğru mudur?”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin TANRIKULU’nun yazılı soru önergesi şöyle:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Ahmet DAVUTOĞLU tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.

Dr. M. Sezgin TANRIKULU

İstanbul Milletvekili

Özel güvenlik sektöründe 280.000 kişi çalışmaktadır. Kamu kurumlarındaki özel güvenlik işlerinde 100 bin gencin istihdam edilmektedir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Özel güvenliği lağvedelim’ teklifi, yüz binlerce sektör çalışanını endişelendirmektedir. Kamu kurumlarındaki özel güvenliğin kaldırılması halinde, özel güvenlik çalışanlarının durumunun ne olacağı ile ilgili bilgilendirme yapılması önem arz etmektedir.

Bu bağlamda;

1-Kamu kurumlarındaki özel güvenlik işlerinde istihdam edilen kişi sayısı kaçtır?

2- Özel güvenlik sektöründe çalışan güvenlik görevlisi sayısı kaçtır?

3-Kamu kurumlarındaki özel güvenliğin kaldırılacağı iddiası doğru mudur?

4-İdda doğru ise Kamu kurumlarındaki özel güvenlik hizmeti ne zaman kaldırılacaktır?

5-Kamu kurumlarındaki özel güvenliğin kaldırılması sonucu kaç özel güvenlik görevlisi işsiz kalacaktır?

6-Kamu kurumlarındaki özel güvenlik hizmet alımı kaldırılması halinde ihtiyaç duyulacak ‘’koruma memuru’’ sayısı kaçtır?

7- Kamu kurumlarındaki özel güvenliğin kaldırılması sonucu işin kaybeden güvenlik görevlilerinden kaç kişi ‘’koruma memuru’’ olarak alınacaktır?

8-Kamu kurumlarına güvenlik hizmeti için koruma memuru olarak alınma şartları nelerdir?

9- Kamu kurumlarına güvenlik hizmeti için koruma memuru olarak alınmada işsiz kalan özel güvenlik görevlilerine öncelik tanınacak mıdır?

10- Kamu kurumlarındaki özel güvenliğin kaldırılması sonucu işsiz kalan özel güvenlik görevlilerinin istihdam sorunu ile ilgili ne yapılması planlanmaktadır?