• aManşet

CHP meydanlara çıkıyor. Genel Sekreter Gürsel Tekin ilk seçim mitinginin 11 Nisan Cumartesi günü CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla İstanbul Kartal’da yapılacağını açıkladı.

Gürsel Tekin, “11 Nisan günü  İstanbul’da seçim kampanyasını Kartal Meydanı’nda ‘Milletçe Alkışlıyoruz’ mitingi ile başlatacağız. Sayın Genel Başkanımız, Türkiye’nin beklentilerine cevap verebilecek ve CHP’yi iktidara taşıyacak çok önemli projelerimizi anlatacak” dedi.

-”Acıların üzerine siyaset yapmak insanlık suçu olmalı. Siyasetçiler, Sayın Cumhurbaşkanı, şehit savcımızın, Özgecan’ın, Sevgili ve rahmetli evladımız Berkin’in  babası kadar duyarlı ve barışçıl olmalı. Bir hukukçu, canhıraş bu sürecin sağlıklı yürüyebilmesi için önemli bir çaba sarf ediyor, ona sadece teşekkür edilir, ama Cumhurbaşkanı tersini yapıyor”

- “Sandık güvenliği devlete, YSK’ya aittir. YSK’nın bu hassasiyet içerisinde davranacağına inanıyorum. CHP olarak örgütümüzle, birçok profesyonel yapıyla, sivil toplum örgütleriyle de sandıklara sahip çıkmaya çalışacağız” diyen CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP İl Başkanlığı’nda, CHP Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu, Enis Berberoğlu, Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak ile  birlikte “Milletçe Alkışlıyoruz” mitingi konusunda  basın toplantısı yaptı.

Tekin, ilçe başkanları, il başkanlığı ve parti yönetiminin son bir haftadır ciddi çabaları ve çalışmaları olduğunu belirterek, “Cumartesi günü çok coşkulu bir miting olacak ve bütün Türkiye, orada Sayın Genel Başkanımızın Türkiye’ye vereceği mesajı dinleyecek” dedi.

Açıklamalarını yaptıktan sonra gazetecilerin soruları da yanıtlayan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP’nin sandık güvenliği konusunda önlem alıp almadığının sorulması üzerine, dünyanın hiçbir ülkesinde sandık güvenliğinin, siyasi partilere bırakılacak kadar basit bir şey olmadığınıb hatırlattı ve “Sandık güvenliği, devlete, YSK’ya aittir. YSK’nın bu hassasiyet içerisinde davranacağına inanıyorum. Önceki seçimin sadece Türkiye’de değil dünyada, bir maskaralıkla birçok gazetede mizah konusu olduğunu unutmamalıyız. Bunun biri de kedi hikayesidir” dedi.

Tekin, Almanya’da izledikleri bir seçim çalışmasında bir milletvekilinin oyların kullanıldığı sandığın yanında olduğu için ciddi tepki aldığını ve seçim güvenliğini devletin kurumlarından görevlilerin sağladığına dikkat çektikten sonra,  Almanya’daki barajın yüzde 5 olduğunu, yüzde 4,97 oy olan bir siyasi partinin bile itiraz etme gereğini duymadığını söyledi.

YSK’nın sandık güvenliği konusunda tartışmalara izin vermeyeceğini umduğunu ifade eden Tekin, “Tabii ki bunun en büyük sorumlusu devletin kurumlarıdır, özellikle İçişleri Bakanlığı’dır, Adalet Bakanlığı’dır. CHP olarak örgütümüzle, birçok profesyonel yapıyla, sivil toplum örgütleriyle de sandığa sahip çıkmaya çalışacağız” dedi.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, bugün bir gazetenin manşetinde “DAEŞ militanlarının sahte pasaportla Suriye’ye geçmesinin sağlandığı” iddialarının yer aldığı hatırlatılarak sorulan soruya, “Sınırlarımız kevgir gibi olmuş, bunun için sahte pasaporta da gerek yok, elini kolunu sallayarak insanların nasıl gidip geldiğini biliyoruz. İngiltere dünyayı ayağa kaldırmıştı 3 tane İngiltere’den gelen kadınla ilgili. Yine ellerini, kollarını sallayarak oradan geçtiğine ne yazık ki hep beraber tanık olduk. Sınırların tamamında hiçbir güvenlik yok. Gidip gelişlerin çoğunun doğru olduğu, Gaziantep gibi illerde sağlık sorunlarının nasıl çözüldüğü belgelerle ortada” yanıtını verdi.

Genel Sekreter Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal’a yönelik sözlerini de şöyle değerlendirdi:

“Acıların üzerine siyaset yapmak insanlık suçu olmalı. Siyasetçiler, Sayın Cumhurbaşkanı, şehit savcımızın babası kadar vakur olmalı, Özgecan’ın babası kadar duyarlı ve barışçıl olmalı. İnanılır gibi değil… Bütün süreci, acıları reye tahvil etmek bir insanlık suçu olmalı. İnşallah CHP iktidarında bunu yasal hale getireceğiz. Bir hukukçu, canhıraş bu sürecin sağlıklı yürüyebilmesi için önemli bir çaba sarf ediyor, ona sadece teşekkür edilir. Belli bir kirli tuzak kurulmuştur ve bu tuzağa insanları çağıracaksınız, onun üzerine siyaset inşa etmeye çalışacaksınız, bunu şiddetle reddediyoruz.”

Herkesin sorumlu davranması gerektiğinin altını çizen Tekin, “Baro Başkanımızı hangi gerekçeyle hedef gösteriyorsunuz? Sonra dönüyorsunuz sandığı tarif ediyorsunuz. Sizin sandık, demokrasi anlayışınızın ne olduğunu biliyoruz. Üniversitedeki rektör seçimleri… Hangi sandıktan bahsediyorsunuz?” diye konuştu.