• aManşet

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ile Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu arasında CHP Genel Merkezi’nde yapılan görüşme Schulz’un CHP iktidarı temennisiyle başladı, Kılıçdaroğlu “Bu yorum güzel” diye memnuniyetini belirtti.

Türkiye’de temaslarını sürdüren Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz Çarşamba günü CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile iki kez görüştü. 8 Nisan Çarşamba günü saat 12.00’de TBMM’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret eden Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz saat 21.00’de CHP Genel Merkezi’ne gelerek Kılıçdaroğlu ile ikinci kez  görüş alışverişinde bulundu.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz’u Genel Merkez’deki makamında karşıladıktan ve  “Merhabalar hoşgeldiniz.” Dedikten sonra iki lider arasındaki sohbet şöyle devam etti;

Konuşma şöyle

Kemal KILIÇDAROĞLU- Merhabalar hoşgeldiniz.

Martin SCHULZ- Başbakan olduğunuzda da görüşme dileğiyle Haziran’dan itibaren.

Kemal KILIÇDAROĞLU- – Bu yorum güzel.

Martin SCHULZ- Bizde ümit ediyoruz. Nasıl şuandaki durum?

Kemal KILIÇDAROĞLU- Aday listelerimizi dün açıkladık. Son derece olumlu tepkiler alıyoruz. Çok güzel projeler hazırladık halkın önüne çıkmak için daha öncede ifade etmiştim. 550 milletvekili adayımız bunları sahada anlatacak. Sokaktaki vatandaşın özellikle ekonomik açıdan çok ciddi sorunları var. O sorunları çözmek için tabi bizim güzel projeler hazırlamamız lazım. Vatandaşın borcu konusunda bir projemiz var. Yoksulluğu sonlandırmak için bir projemiz var. Emeklilerle ilgili bir projemiz var. Onların aldığı aylıklar çok düşük. Yani sonuçta çok iddialı projelerimiz var.

Avrupa Parlementosu Başkanı Martin Schulz ile Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Merkezi’ndeki görüşmesine  CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik ile Milletvekilleri Aylin Nazlıaka ve Aykan Erdemir’de katıldı.