• aManşet

“Biz teröriste terörist, hırsıza da hırsız deriz” diyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara OSTIM’i ziyaretinde, hedef küçülten ve daha da küçültecek olan Erdoğan’a ‘Düş milletin yakasından’ diye seslendi.

Kılıçdaroğlu; “Bir partiye doğrudan veya dolaylı destek vermek Cumhurbaşkanına yakışmaz. Namus ve şeref kavramı bizim için çok, ama çok önemlidir. Bir kişi namusu ve şerefi üzerine yemin etmişse sözünde durmak zorundadır. Hem namusunuz ve şerefiniz üzerine söz vereceksiniz, hem bir siyasal iktidara destek vererek yemininizi çiğneyeceksiniz, bu kabul edilemez” dedi.

-“Basın mensuplarından rica ediyorum, Sayın Cumhurbaşkanıyla ilk karşılaştığınızda, CHP Genel Başkanı size, namus ve şeref kavramından ne anladığınızı soruyor deyin. Bu kadar basit. Ben gerçekten merak ediyorum namus ve şeref kavramından ne anlıyor acaba?”

-“Biz eline silah alıp masum insanları öldüren kim olursa olsun, kimliği, düşüncesi ne olursa olsun terörist diye damgalarız. Ama biz aynı zamanda devleti soyanları da hırsız olarak damgalarız. Hırsıza hırsız deriz, teröriste de terörist deriz.”

-“Sayın Ümit Kocasakal neyi söyleyeceğini çok iyi bilen birisidir. Kendisine, adaleti, yargıyı, demokratik, laik sosyal hukuk devletini savunduğu için destek veririz. Barolar Birliğinin Başkanı da benzer açıklamalar yaptı. İstanbul Baro Başkanı elinden gelen bütün çabayı göstermiştir. Ne yapsın İstanbul Barosu Başkanı? Ne yapsın? Siz bunu takdir edeceğinize bunu eleştiriyorsunuz.”

OSTİM’i ziyaret eden Genel Başkan kemal Kılıçdaroğlu OSTİM  Yöneticilerinin merkezin çalışmalarıyla ilgili sunumunu CHP Genel Başkan Yardımcıları Selin Sayek Böke, Faik Öztrak ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın yanısıra il-ilçe, belediye yöneticileriyle birlikte dinledikten sonra  gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın parti başkanı gibi konuşmasının hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu şunları söyledi, ayrıca gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da şöyle yanıtladı.

Kemal KILIÇDAROĞLU- Sayın Erdoğan’ın iradesini beyan etmesi doğru ama Cumhurbaşkanı etiketiyle bir siyasi parti temsilcisi gibi iradesini beyan etmesini biz uygun görmüyoruz, yasalara aykırı görüyoruz, doğru değil. Bir partiye doğrudan destek vermek, dolaylı destek vermek Cumhurbaşkanına yakışmaz. Defalarca söyledim yine söylüyorum namus ve şeref kavramı bizim için çok ama çok önemlidir. Bir kişi namusu ve şerefi üzerine yemin etmişse sözünde durmak zorundadır. Hem namusunuz ve şerefiniz üzerine söz vereceksiniz, hem bir siyasal iktidara destek vereceksiniz.

Sizden istediğim ve rica ediyorum bütün basın mensuplarından. Lütfen Sayın Cumhurbaşkanıyla ilk karşılaştığınızda şu soruyu sorun. Deyin ki, Cumhuriyet Halk Partisinin Genel Başkanı size şu soruyu yöneltiyor. Siz namus ve şeref kavramından ne anlıyorsunuz? Bu kadar basit. Bende merak ediyorum namus ve şeref kavramından ne anlıyor acaba.

Soru- Efendim sizce niçin hedef küçültmüş olabilir?

Kemal KILIÇDAROĞLU- Daha da düşecek. 400’dü şimdi düşürmüş daha da düşürecek. Bu millet bıktı, bu millet işsiz, bu millet yoksul, bu millet perişan. Emekli geçinemiyor, esnaf alışveriş yapamıyor, siftah yapamıyor. Biz bunların üzerinde duruyoruz, onun derdi başka. Yeter artık. Bu milletin yakasından düşsün. Bu milletin huzura ihtiyacı var. Bu milletin barışa ihtiyacı var. Bu milletin işe, aşa ihtiyacı var. Anneler çocuklarını okula gönderemiyor, sevgiyle gönderemiyor, rahat gönderemiyor, çocuğun cebine harçlık koyamıyor. Türkiye’nin derdi başka, onun derdi başka. Onun derdi sarayında oturmak. E oturuyorsun zaten sarayında yeter artık düş milletin yakasından.

Soru- Efendim nükleer santral ihalesinin Cengiz inşaata verilmesi tartışmaya neden oldu. Siz bu konuda neler düşünüyorsunuz?

Kemal KILIÇDAROĞLU- Havuz medyasına herhalde biraz daha katkı yapmıştır. Öyle anlaşılıyor.

Soru- Efendim İstanbul Barolar Birliği Başkanı Ümit Kocasakal’la yaşananda bir polemik vardı. %50’ye atıf yaparak bende %67’nin temsilcisiyim dedi. Siz bu polemikle ilgili ne düşünüyorsunuz?

Kemal KILIÇDAROĞLU- Sayın Ümit Kocasakal neyi söyleyeceğini çok iyi bilen birisidir. Kendisine her konuda destek veririz. Şunun için destek veririz; adaleti savunduğu için, yargıyı savunduğu için, doğruluğu savunduğu için, demokratik, laik sosyal hukuk devletini savunduğu için. Kim bunları savunuyorsa biz onlara destek veririz. Barolar Birliğinin Başkanı da benzer açıklamalar yaptı. İstanbul Baro Başkanı yaşanan bir olay dolayısıyla elinden gelen bütün çabayı göstermiştir. Ne yapsın İstanbul Barosu Başkanı? Ne yapsın? Elinden gelen bütün çabayı göstermiştir. Siz bunu takdir edeceğinize bunu eleştiriyorsunuz. Bu da doğru değil. Asıl burada eleştirilmesi gereken, bunu da çok samimi olarak ifade ediyorum operasyonu düzenleyenlerin beceriksizliği, faillerin üç aşağı beş yukarı polisin, MİT’in takibinde olduğu halde ellerini, kollarını sallayarak İstanbul Adliyesine girmeleri. Terör örgütü mensuplarının yakalanıp asıl failleri belki bulma konusunda çaba harcanması gerekirken savcı dahil üçünün öldürülmesi.

Sayın Cumhurbaşkanı yine yaptığı açıklamada efendim terör örgütü mensuplarına terörist diyemiyorlar. Hayatımda duyduğum, CHP Genel Başkanı olarak hayatımda duyduğum en saçma şeylerden birisi. Biz eline silah alıp masum insanları öldüren kim olursa olsun, kimliği ne olursa olsun, düşüncesi ne olursa olsun terörist diye damgalarız. Ama biz aynı zamanda devleti soyanları da hırsız olarak damgalarız. Hırsıza hırsız deriz, teröriste de terörist deriz. Herkesin bunu bilmesini isterim.

Teşekkürler arkadaşlar sağolun.